Zodyak : Mesaj Sayısı : 56296 Yaş : 36 Nereden : Bursa İş : Makine Teknikeri Kayıt tarihi : 24/01/08 Rep Puanı : 28 Rep Puanı : 232054
Konu: sofuoğlu: Tek hedef şampiyonluk Paz Mart 07, 2010 4:03 am
Video: Sofuoğlu: Tek hedef şampiyonluk
2007 Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu pistlere geri dönüyor. Geçirdiği sakatlık sonrası bir süre motosiklet kullanamayan Sofuoğlu’nun, yeni sezonda hedefi yine dünya şampiyonluğu. Antrenman sırasında ayağının kırılmasıyla yaklaşık 2.5 ay pistlerden uzak kalan Kenan Sofuoğlu, Avusturalya’daki test yarışları ile geri dönüşe hazırlanıyor. 20 Şubat’taki testlere İstanbul Autodrom’da hazırlanan Sofuoğlu, sezonun ilk yarışı öncesi NTV Spor’dan Deniz Eke’nin sorularını yanıtladı.
Eskisinden daha iyi durumda olduğunu belirten Sofuoğlu, “Son bir haftadır Autodrom pistinde geçirdim. 2 aydır motor kullanamadım. Bir yarışçı için 2 ay zor zamandır, ama son 1 haftadaki dereceme bakılırsa eskisinden daha iyi durumdayım. Bu da Avusturalya’daki ilk yarışa ne kadar heyecanlı olduğumu gösteriyor” dedi.
Uzun bir dönem motosikletinden uzak kalmasına karşın motivasyonunun üst düzeyde olduğunu ifade eden Kenan Sofuoğlu, yine büyük hedeflerin peşinde koşacak. Sofuoğlu, hedefinin şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, “Bu geçirdiğim dönem beni daha da motive etti. Bir de motosikletimi çok sevdiğimi anladım. Yağmur çamur demeden amacım belli. Hedef kesinlikle şampiyonluk. Bu soğukta motor kullanıyorum. Bunun tek nedeni 2010 Dünya Şampiyonluğu” diye konuştu.