Oldukça kolay ve ücretsiz olan
bu programla, 7 GB'lık bir DVD'ye sığdırılmış filmimizi, 4,7 GB'lık bir DVD'ye yazacağız. Bazı filmleri dvix olarak saklamak, bazı eğlencelerden de mahrum kalmak demek. Düşünsenize bir Starwars DVD'sinde ekstra olarak ne sahneler var.
Anlatım, tamamen bana aittir. Starwars IV DVD'sini ele alarak anlatacağım. Aşağıda gördüğünüz gibi disk boyutu, tam 7,19 GB.
Program süresince bilgisayar kasılacağından Winrar gibi işlemcinizi zorlayıcı programlar kullanmayınız. Eski bilgisayarımda denediğim için 1 DVD'nin kopyalanması, yaklaşık 25 dakikamı aldı. Ortalama süre de bu civardadır.
Öncelikle programımızı açtığımızda şu ekran bizi karşılayacak:
DVD'yi takıp resimdeki direktifleri uyguluyoruz.
Sonrasında kısa bir analiz işlemi sonrası DVD içeriği karşımıza geliyor. Burada sağ köşede desteklenen altyazıları görüyorsunuz. Eğer Norveççe ve diğer dilleri bilmiyorsanız
önlerindeki tikleri kaldırıp işimize yarayanları (Ben Türkçe'yi bıraktım.) bırakıyoruz. Böylece sıkıştırma boyutu azalıyor ve haliyle kaliteyi de olumlu etkiliyor.
Yeni oluşturacağımız DVD'de yer almasına karar verdiğimiz ayarları yaptıktan sonra sıra, film DVD'sindeki içeriğin bilgisayara aktarılmasına geldi. Backup / Yedekle butonuna tıkladığımızda küçük bir pencere açılıyor. Programın kendi ön belleği olmadığı için aşağıdaki resimde 2 nolu seçenekte görüldüğü gibi, dvd içeriğini kopyalayacağınız bir konum belirlemeniz isteniyor.
Diğer ayarları fazla karıştırmayın derim ama daha ileri ayar isteyenlere serbest. (:
Ok deyip devam ettiğimizde sıkıştırma işlemi başlıyor. Uzun süreceğini söylemem gerekiyor.
Encode / sıkıştırma işlemi bitince film DVD'sini dışarı çıkaracak ve aşağıdaki ekran gelecek.
Bizden burada boş bir DVD'yi takmamız isteniyor. Artık bilgisayara atılan ve sadece 4,40 GB büyüklüğünde olan filmi yazdırabiliriz. (: