Blackdream Yönetici
Zodyak : Mesaj Sayısı : 56296 Yaş : 36 Nereden : Bursa İş : Makine Teknikeri Kayıt tarihi : 24/01/08 Rep Puanı : 28 Rep Puanı : 232054
| Konu: Windows Vista Kurulumu Adım Adım Perş. Haz. 12, 2008 5:27 am | |
| Windows Vista Nasıl Kurulur? Windows Vista kurulumu resimli anlatımı. Bu makalede resimli anlatım ile Microsoft Windows Vista adım adım nasıl kurulur sorusunun cevabını alacağız.Microsoft Windows Vista adım adım kurulumuna hoşgeldiniz. Bu makalede Windows Vista nın bilgisayarınıza nasıl kurulacağını anlatacağız. Makale adım adım ve resimli anlatım şeklinde devam etmektedir.Öncelikle elimizde olması gerekenleri hatırlatalım.1. Windows Vista CD yada DVD2. Windows Vista uyumlu bilgisayar3. Bios un CD/DVD-ROM sürücüsünden başlamasını sağlamak. Windows Vista kurulumuna başlamadan önce CD/DVD mizi sürücüye yerleştirelim ve bilgisayarı yeniden başlatalım.Windows otomatik olarak, sabit diskin boş olduğunu görür ve dosyaları yüklemeye başlar. Bu biraz zaman alabilir sabırlı olmak gerekiyor. İşte her zaman olduğu gibi karşısında kurulum ekranımızın ilk görüntüsü , | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Bu ekranda dil seçimi , ülke gibi bölgelsel ayarları yapıyoruz ve Next butonuna tıklıyoruz. | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Karşımıza gelen ekranda ise ; Install now (Şimdi yükle) butonunu tıklayarak kurulumumuzu başlatıyoruz. | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Şimdi , Microsoft Vistamıza ait seri numarasını girelim. Daha sonra da girebiliriz. | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Bir sonraki pencerede Lisans sözleşmesi karşımıza çıkacaktır. Burada "I accept the license terms" yazısının solundaki kutucuğu işaretleyerek, yani şözleşmeyi okuyup anladığımızı kabul ederek devam Next butonunu işaretleyerek devam ediyoruz. | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Windows Vista ilk kurulum olduğu için, bu kurulumda Windows XP'yi Vistaya yükseltmiyoruz. Windows Vistayı doğrudan kuruyoruz. Bu sebeple bir sonraki pencerede Upgrade seçeneği seçilemeyecektir. Biz alttaki seçeneği seçiyoruz. | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Kurulum yapmak istediğimiz harddiski veya bölümü seçiyoruz. | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Next butonunu tıklayarak Vistayı kurmaya devam ediyoruz. Bir önceki sayfamızda, son olarak Windows Vistaya hangi disk ya da partition a kurulum yapacağını belittikten sonra, arkamıza yaslanıyoruz ve Vistamızın kurulumunu keyifle izliyoruz. | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Bu aşamalar bilgisayarımızın hızına, donanımına bağlı olarak 5 ila 15 dakika sürebilir. Bilgisayarınız bu arada bir defa açılıp kapanacaktır. Herhangi bir tuşa basmanıza ya da bir işlem yapmanıza gerek yoktur. | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Windows Vistamız yeniden baslamaktadır. | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Windows Vistamız yüklenmeye devam ediyor... | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Eveet, birazcık bekledikten sonra artık Vistamız ilk açılış penceresiyle karşımıza geliyor.Kullanıcı adımızı (Nick), Parolamızı (password) girip, kendimiz için bir ikon seçiyoruz. | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | | Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! | Windows Vistanın güvenlik ayarlarının yapıldığı bu pencerede varsayılan ayarları seçip geçiyoruz.
| Resmin Kücük Halini Görmek İcin Tiklayiniz!! |
Saat dilimi, tarih ve saat ayarlarını yaptıktan sonra artık ,
Teşekkürler! İşte bu insana bütün bu beklentilerinin artık bittiğini anlatıyor. Start butonuna basarak son ayarlarımızı yapıyoruz. Windows Vista bu ekranda bilgisayarınızın Vistayı çalıştırma kriterlerine uyup uymadığını kontrol ediyor. Performans testi.
Nihayet Kullanıcı Adımızın göründüğü, parolamızı girebileceğimiz ekrana gelebildik
Parolamızı girdikten sonra Vista masaüstü ayarlarımızı yapıyor.
Hadi hayırlı olsun. Artık Vista sizin. Masaüstünüzü istediğiniz gibi düzenleyebilir ve Windows Vistanın keyfini çıkarabilirsiniz. Güle güle kullanın.
Kaynak | |
|