XBOXCAFE OYUNCU TOPLULUĞU PLATFORMU( www.xboxcafe.com.tr ) 2008 - 2022
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

XBOXCAFE OYUNCU TOPLULUĞU PLATFORMU( www.xboxcafe.com.tr ) 2008 - 2022

Hoşgeldiniz!, Misafir
6126 Gündür yayındayız Toplam Mesajınız: 16777215

AnasayfaXboxcafeAramaLatest imagesHtml Deneme AlanıKayıt OlGiriş yap
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» gamestockcity (instagram)
Karl Marx Icon_minitimetarafından Blackdream Ptsi Kas. 28, 2022 9:01 pm

» İngilizce Öğreniyorum Ders 5 (Bahar Şahin)
Karl Marx Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:22 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 4 (Bahar Şahin)
Karl Marx Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:20 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 3 (Bahar Şahin)
Karl Marx Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:17 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 2 (Bahar Şahin)
Karl Marx Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:14 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 1 (Bahar Şahin)
Karl Marx Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:12 am

» P1-P2 Kardeşlik Hesabi Anlatim
Karl Marx Icon_minitimetarafından Blackdream Paz Kas. 20, 2022 12:28 pm

» Oyuncu isimleri paylaşım alani
Karl Marx Icon_minitimetarafından Blackdream Paz Kas. 20, 2022 11:58 am

» PES 2015 SATİLİK VEYA TAKASLİK (100 TL)
Karl Marx Icon_minitimetarafından Blackdream Paz Kas. 20, 2022 11:47 am

» GAMEPASS 3 YILLIK ALMA TAKTİĞİ
Karl Marx Icon_minitimetarafından Blackdream C.tesi Kas. 12, 2022 11:01 pm

Kimler hatta?
Toplam 184 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 184 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 262 kişi Perş. Mart 29, 2018 2:45 pm tarihinde online oldu.
Veterans FC
Karl Marx Img-2010

Karl Marx

2 posters
YazarMesaj
EIF | Furkan
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
EIF | Furkan

Erkek
Nereden : Ümraniye
İş : Ögrenci
Rep Puanı : 0
Rep Puanı : 0

Karl Marx Empty
MesajKonu: Karl Marx   Karl Marx Icon_minitimeÇarş. Şub. 04, 2009 7:23 pm

Karl Marx
5 Mayıs 1818 - 14 Mart 1883

Karl Marx 5 Mayıs 1818'de Trier'de (Almanya) doğdu. Bonn ve Berlin üniversitelerinde hukuk, tarih ve felsefe eğitimi gördü.
Marx, insanlık tarihinin gelişme yasasını keşfetti ve toplumsal gelişmenin maddi nedenlerini açıkladı. Marx'ın düşünceleri, kendinden önceki teorilerden, toplumsal düşüncelerden kopuk olarak oluşmamıştır. Marx, insanlığın toplumsal yaşamı ve doğayı tanımadaki bütün kazanımlarını, geçmiş tarihin doğru ve ileri olan her şeyi özümlemiştir. Bu nedenledir ki, Marxizm, toplumsal düşüncenin bütün kazanımlarını sahiplenir, çıkış noktası olarak alır; Marx, düşünce oluşumunun temelinde Alman felsefesi, İngiliz ekonomisi ve Fransız sosyalizmi vardır. Ne var ki, insanlık tarihinin ilerici kazanımları tek başına bütünselliği olan bir dünya görüşünü oluşturmuyordu. Gerekli olan, tarihin yeni bir yorumuydu; gerekli olan, emekçi yığınların; halk kitlelerinin, toplumsal sınıfların ve de şahsiyetlerin tarihteki rollerinin ve gelişme süreçlerinin incelenmesiydi. Yeni bir dünya görüşünün, proleter dünya görüşünün doğması. Marx bunu yaptı. İşte yeni olan, devrimci olan, dünyayı değiştiren buydu. Marx, dünyayı değiştirecek olan sınıfın dünya görüşünü ortaya koymuştu. Bunun içindir ki;
Marx demek sosyalizmin ütopyadan çıkarak bilim olarak gelişmesi demektir. Marx demek, komünizmin kapitalizm üzerine kaçınılmaz zaferinin teorik olarak temellendirilmesi demektir.
Toplumun gelişeme yasasını keşfeden ve bilimsel olarak açıklayan Marx, böylelikle işçi sınıfına, emekçilere sömürüden, baskıdan nasıl kurtulacaklarının, sınıfsız topluma nasıl ulaşacaklarının yolunu gösterdi.
Marx büyük bir bilgindi. O, aynı zamanda ateşli bir devrimciydi. Marx'ın bakış acısıyla bilim, devrimci mücadelede itici bir güçtü, dürtüydü. Kapitalist sistemin yıkılması, sosyalizmin zaferi için devrimci mücadele, işçi hareketinin örgütlenmesini teşvik etmek Marx'ın yaşamını oluşturmuştur.
Marx demek, uluslararası işçi ve komünist hareketin doğması ve örgütlenmesi demektir.
Marx demek, sosyalist düşünceyle donanmış devrimci partilerin doğması ve gelişmesi demektir.
Marx, düşüncelerini ve teorilerini yanlış düşünceler ve teorilere karşı mücadele içinde geliştirmiştir. Bu anlamda Marx'ın teorileri toplumsal yaşamın, sınıf mücadelesinin aynasıdır. Marx'ın hem I. Enternasyonal çerçevesinde hem de Alman işçi hareketinde reformizme, oportünizme, maceracılığa, anarşizme, her türlü doğamaya karşı mücadelesi bunun böyle olduğunu göstermektedir.
Marx'ın düşünceleri, dünyayı çeşitli biçimlerde yeniden yorumlamaya değil, onu değiştirmeye hizmet eden düşüncelerdir.
Engels'in ifadesiyle "Habeş de -bu, Marx'ın lakabıydı- öldü" 14 Mart 1983'te. Ama düşünceleri tazeliğinden, doğruluğundan hiçbir şey kaybetmedi. Çünkü "Marx'ın öğretisi kadri mutlaktır. Çünkü o, doğrudur"(Lenin).
Blackdream
Yönetici
Yönetici
Blackdream

Erkek
Zodyak : Akrep
Nereden : Bursa
İş : Makine Teknikeri
Rep Puanı : 28
Rep Puanı : 232054

Karl Marx Empty
MesajKonu: Geri: Karl Marx   Karl Marx Icon_minitimeCuma Şub. 06, 2009 4:21 am