XBOXCAFE OYUNCU TOPLULUĞU PLATFORMU( www.xboxcafe.com.tr ) 2008 - 2022
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

XBOXCAFE OYUNCU TOPLULUĞU PLATFORMU( www.xboxcafe.com.tr ) 2008 - 2022

Hoşgeldiniz!, Misafir
6126 Gündür yayındayız Toplam Mesajınız: 16777215

AnasayfaXboxcafeAramaLatest imagesHtml Deneme AlanıKayıt OlGiriş yap
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» gamestockcity (instagram)
Kamu ekonomisi kısa notlar Icon_minitimetarafından Blackdream Ptsi Kas. 28, 2022 9:01 pm

» İngilizce Öğreniyorum Ders 5 (Bahar Şahin)
Kamu ekonomisi kısa notlar Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:22 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 4 (Bahar Şahin)
Kamu ekonomisi kısa notlar Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:20 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 3 (Bahar Şahin)
Kamu ekonomisi kısa notlar Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:17 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 2 (Bahar Şahin)
Kamu ekonomisi kısa notlar Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:14 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 1 (Bahar Şahin)
Kamu ekonomisi kısa notlar Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:12 am

» P1-P2 Kardeşlik Hesabi Anlatim
Kamu ekonomisi kısa notlar Icon_minitimetarafından Blackdream Paz Kas. 20, 2022 12:28 pm

» Oyuncu isimleri paylaşım alani
Kamu ekonomisi kısa notlar Icon_minitimetarafından Blackdream Paz Kas. 20, 2022 11:58 am

» PES 2015 SATİLİK VEYA TAKASLİK (100 TL)
Kamu ekonomisi kısa notlar Icon_minitimetarafından Blackdream Paz Kas. 20, 2022 11:47 am

» GAMEPASS 3 YILLIK ALMA TAKTİĞİ
Kamu ekonomisi kısa notlar Icon_minitimetarafından Blackdream C.tesi Kas. 12, 2022 11:01 pm

Kimler hatta?
Toplam 83 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 83 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 283 kişi Cuma Kas. 01, 2024 4:43 am tarihinde online oldu.
Veterans FC
Kamu ekonomisi kısa notlar Img-2010

Kamu ekonomisi kısa notlar

YazarMesaj
Blackdream
Yönetici
Yönetici
Blackdream

Erkek
Zodyak : Akrep
Nereden : Bursa
İş : Makine Teknikeri
Rep Puanı : 28
Rep Puanı : 232054

Kamu ekonomisi kısa notlar Empty
MesajKonu: Kamu ekonomisi kısa notlar   Kamu ekonomisi kısa notlar Icon_minitimeÇarş. Ekim 14, 2009 1:07 pm

1.Ünite:
Zaman Serisi:Bir ülkenin kısa uzun dönemli verilerini inceler.
Devletin zorunlu gerçekleştirdiği faaliyetlerden biri tam kamusal mal ve hizmet üretmektir.
Musgrave'e göre develetin ekonomik görevleri etkin kaynak ayırımı,fiyat istikrarı ve adil gelir dağılımıdır.
Türkiye'de kamu maliyesinin en önemli iki sorunu bütçeaçığı ve faiz yüküdür.
Devletin ekonomideki yerine ilişkin uluslararası karşılaştırmalarda en
yaygın biçimde kullanılan ölçü devlet harcamalarının GSMH'ya oranıdır.
Normatif YaklaşımKamu ekonomisi kısa notlar Biggrinevletin ekonomideki rolünü belirlemede tercihlere göre (subjektif)yaklaşım.
Cari harcama:Varolan sermaye stoğunu kullanarak mal ve hizmet üretimi amacıyla gerçekleşen harcamalar.
Devlet Harcamalarının Fonksiyonel Ayrımı:Yönetsel,ekonomik,sosyal harcamalardır.

'.Ünite:
Pareto Optimum:Hiçkimsenin refahını azaltmaksızın bir diğer breyin refahını arttırmanın mümkün olmaması durumu.
Pareto Koşullarına göre üretimde etkinlik üreticilerin marjinal teknik ikame oranlarının eşitlenmesi durumunda gerçekleşir.
Etkin Ürün karmasında Marjinal ikame oranı=marjinal dönüşüm oranı olmalıdır.
Faydacı Refah Fonksiyonu:Sosyal refah tek tek breylerin fayda toplamına eşittir.
Değişimde Pareto Etkinlik Koşulu:Brey marjinal ikame oranları birbirine eşit olamlı.
Potansiyel Pareto İyileşmesi:Pareto etkin olmayan bir noktadan Pareto
etkin bir noktaya breyin refahını azaltmak pahasına ulaşılması.
http://www.xboxcafe.com.tr

Kamu ekonomisi kısa notlar
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kamu Ekonomisi Ara Deneme 1