XBOXCAFE OYUNCU TOPLULUĞU PLATFORMU( www.xboxcafe.com.tr ) 2008 - 2022
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

XBOXCAFE OYUNCU TOPLULUĞU PLATFORMU( www.xboxcafe.com.tr ) 2008 - 2022

Hoşgeldiniz!, Misafir
6126 Gündür yayındayız Toplam Mesajınız: 16777215

AnasayfaXboxcafeAramaLatest imagesHtml Deneme AlanıKayıt OlGiriş yap
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» gamestockcity (instagram)
Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Icon_minitimetarafından Blackdream Ptsi Kas. 28, 2022 9:01 pm

» İngilizce Öğreniyorum Ders 5 (Bahar Şahin)
Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:22 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 4 (Bahar Şahin)
Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:20 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 3 (Bahar Şahin)
Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:17 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 2 (Bahar Şahin)
Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:14 am

» İngilizce Öğreniyorum Ders 1 (Bahar Şahin)
Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Icon_minitimetarafından Blackdream Perş. Kas. 24, 2022 12:12 am

» P1-P2 Kardeşlik Hesabi Anlatim
Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Icon_minitimetarafından Blackdream Paz Kas. 20, 2022 12:28 pm

» Oyuncu isimleri paylaşım alani
Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Icon_minitimetarafından Blackdream Paz Kas. 20, 2022 11:58 am

» PES 2015 SATİLİK VEYA TAKASLİK (100 TL)
Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Icon_minitimetarafından Blackdream Paz Kas. 20, 2022 11:47 am

» GAMEPASS 3 YILLIK ALMA TAKTİĞİ
Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Icon_minitimetarafından Blackdream C.tesi Kas. 12, 2022 11:01 pm

Kimler hatta?
Toplam 70 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 70 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 283 kişi Cuma Kas. 01, 2024 4:43 am tarihinde online oldu.
Veterans FC
Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Img-2010

Kamu Ekonomisi Kısa ders notları

YazarMesaj
Blackdream
Yönetici
Yönetici
Blackdream

Erkek
Zodyak : Akrep
Nereden : Bursa
İş : Makine Teknikeri
Rep Puanı : 28
Rep Puanı : 232054

Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Empty
MesajKonu: Kamu Ekonomisi Kısa ders notları   Kamu Ekonomisi Kısa ders notları Icon_minitimeÇarş. Ekim 14, 2009 1:07 pm

3.Ünite:
Piyasa aksaklıkları:
1-Ortak tüketim konusu olduğu için fiyatlandırılamayan ve bu nedenle piyasanın hiç üretmediği kamusal mallar.
2-Özel fayda yanında toplumsal faydanın(pozitif) veya özel maliyetler yanında toplumsal maliyetin olduğu (negatif)dışsallıklar.
3-Üretim ölçeği boyunca marjinal ve ortalama maliyetlerin sürekli azaldığı doğal tekeller.
4-Hizmet sunanların riskleri doğru fiyatlandıramadıkları ve tüketiciler arasında ters seçişe neden olunan eksik piyasalar.
Bu aksaklıklarda devletin yapacakları:
Dışsallıklarda:Vergi ve sübvansiyon
Piyasa aksaklıklarında :Kendi üretir yada özele finansman sağlar.
Gelir dağılımında adaletsizlik için:Asgari ücret yasası gibi düzenlemeler

4.Ünite
Tam Kamusal Mal:Tüketimden mahrum bırakılamayan ve rekabeti olmayan mal.
Yarı Kamusal Mal :Yukarıdakilerden biri eksik ise...
Bedavacılık sorunu:Kamu mallarının tüketiminden bedel
ödemeyenlerinmahrum bırakılamaması sorununun sonucudur.Bu durumda söz
konusu mal ya hiç üretilmez ya da optimal düzeyin altında üretilir.
Erdemli MAllar:Çocuklara süt dağıtılması,aşı kampanyaları gibi
Piyasa sürecinde Karar alıcılar:Tüketici ve üretici,kamusal mal üretim sürecinde seçmenler ve politikacılar,
Piyasa sürecinde Tercihi belirleyen fiyatlar,kamusal mal üretim sürecinde oylama,
Piyasa sürecinde Fiyat faydalanma karşılığıdır.
Lindahl Modeli:Kamu malları etkin üretim düzeyini iki breyli bir model
olarak ele alır.Dikey olarak marjinal fayda(toplam talep),Marjinal
maliyette(arz Eğrisi)ne eşit olduğunda kamu malı etkin üretim düzeyi
sağlanır.
Samuelson Modeli:Lindahl modelinin çok sayıda brey için genişletilmiş halidir.

5.ünite:
Dışsallık:Bir ekonomik birimin yürttüğü faaliyetin başka bir ekonomik
birime karşılığı olmaksızın sağladığı fayda ya da maliyetler.
Dış fayda:Breyin aşı olması gibi.Ekonoik ortamlarda dış faydaya müdahele edilmezse Eksik üretim sorunu olur.
Dış maliyet:Çevreyi kirletmek gibi.Dış maliyete müdahele edilmezse aşırı üretim sorunu olur.
CoaseKamu Ekonomisi Kısa ders notları Biggrinışsallığın mülkiyet haklarının belirlenerek breyler arasında bir pazarlık ve alışverişle çözüme kavuşacağını savunur.
http://www.xboxcafe.com.tr

Kamu Ekonomisi Kısa ders notları
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-